Известие

Collapse
No announcement yet.

Изтощен акумулатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изтощен акумулатор

Момчета, забравил съм полилея в купето да свети 2 дена и логично ми е паднал акумулаторът Сега като го извадя да се зарежда, ще сложа един риплейсмънт временно, та исках да попитам дали трябва да ходя на компютър после като си върна оригиналния на място. Преди време, като ми правеха климатика, акумулаторът е бил разкачан, но АБС-а не ми е светил след това. Нали обикновено централата записвала грешки при такива разкачания, та викам да питам
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Ако акумулатора е акумулатор,след като го заредиш на токоизправител,ще си върне тока
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Акумулаторът е слънце Не знам на колко години е, но е Бош Силвър и в големите студове си пали без замисляне. Просто 2 дена нощната лампичка е светела нон-стоп и няма как . Смятам, че няма да е проблем след зареждането. Въпросът ми беше за евентуалната грешка, която може да се запише. Дали ше трябва да ходя на диагностика да слагам ли въобще друг акумилатор - ей така, да не е без хич, няма да я карам - или просто да я обезточа и като се зареди Бош-ът да го слагам
      _______
      146 JTD - ex

Comment

нищо и няма

Нищо и няма да поседи без акумулатор. Даже на крайслера като запише грешки му махам акумулатора и спира да ми свети "Check Engine".
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD
        Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Като стана въпрос за акумулатори, искам да попитам дали рискувам нещо ако вместо марков акумулатор си взема български, например МОНБАТ ?
          Миналата зима нямах проблем със сегашния URSUS - италиански, който си дойде със "самолета", обаче тази година, като паднаха под нулата температурите и не можах да запаля. Най-вероятно причината е в акумулатора.
          146 1.6 TS 01.97

Comment

Aбе баш МОнбат....според мен си вземи АЦделко или Бош, ако имаш някой лев повече на сърце
            _______
            146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
              Aбе баш МОнбат....според мен си вземи АЦделко или Бош, ако имаш някой лев повече на сърце
              Е що пък като аз от 10 години карам с български акумулатори повече от 10 коли инямам никакви проблеми Даже си мисля че ще ме надживеят
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                Е що пък като аз от 10 години карам с български акумулатори повече от 10 коли инямам никакви проблеми Даже си мисля че ще ме надживеят
                НИдей, че така си даваш не повече от 3-4 години живот (Опазил та Господ!) Иначе аз български на мойта не мисля да слагам. Нека немски ток тече във вените и
                _______
                146 JTD - ex

Comment

НИдей, че така си даваш не повече от 3-4 години живот (Опазил та Господ!) Иначе аз български на мойта не мисля да слагам. Нека немски ток тече във вените и
                  Ибал съм ти аз немския ток дет излиза от китайски акумулатор
                  sigpic
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Китайски, ама шом не ми клекна в студовете, аресах го Сега, че нямам навика да гася лампите, като излизам от помешението, не бива да вди до генерални изводи за немци и китайци
                    _______
                    146 JTD - ex

Comment

Китайски, ама шом не ми клекна в студовете, аресах го Сега, че нямам навика да гася лампите, като излизам от помешението, не бива да вди до генерални изводи за немци и китайци
                      Слушай сега да ти кажа моя кенеф е с БГ акумулатор остаих го в двора на Даниел с интегралетата и стоя 3 дена - като забравих касетофона включен вчера и дадох ток запалих я карах 20 минути и си неам никви проблеми Така че като покараш български акумулатори повече отколкото немски тогава си прави изводите Щот съм виждал и Варта и Бош и Делко да умират безвъзвратно по тая схема дет моя даже не разбра кво е станало
                      sigpic

Comment

Слушай сега да ти кажа моя кенеф е с БГ акумулатор остаих го в двора на Даниел с интегралетата и стоя 3 дена - като забравих касетофона включен вчера и дадох ток запалих я карах 20 минути и си неам никви проблеми Така че като покараш български акумулатори повече отколкото немски тогава си прави изводите Щот съм виждал и Варта и Бош и Делко да умират безвъзвратно по тая схема дет моя даже не разбра кво е станало
                        Прав си Бобо! Който не вярва да дойде да види моя акумулатор-ветеран! Само едно зареждане му трябва в момента, но зарядното сдаде багажа и утре ще го съживявам с подаване на ток.
                        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Глас и от мен за МОНБАТ ! Девет години у нас се карат две коли с такъв и никога не е имало проблеми, като едната кола беше уличница, а другата не се палеше със седмици зимата.
                          Имам само едно притеснение- имаше някакви промени на собствеността на завода и не знам дали сега се произвежда със същото качество .
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

И аз мога да кажа добри думи за Монбат, за Искра съм малко резервиран получи повреда още в гаранциа за около 10 месеца сега съм с AcDelco да видим как ще се представи
                            Fiat Punto 1.9 JTD
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                            sigpic

Comment

Ako говорим за добри Български акумулатори, няма спор, че Монбат са може би най-добрите. Карал съм с такива на Толбухин (с последствие Добрич) и определено клетките нямат тоя живот като на Монбат.

Бате, аз съм карал 14 и половина години с Български и едва половин с немски акумулатори Ако бях подал ток на мойта вчера, щеше да запали. Утре ше навъртя 300-400 км и без това, та щеше да се зареди акумулаторът, но просто реших да си го сложа на токоизправител за по-сигурно.
                              Нямам сериозни лични впечатления за немските, просто имам много познати, които карат с такива и не съм ги чувал да се оплакват. След още 15 години живот и здраве, пак може да подхванем темата

БТВ колко амперчаса трябва да е акумулаторът на 1.9ЖТД? Бош-чето ми е 63. Не трябва ли да е повече?
                              _______
                              146 JTD - ex

Comment

Working...
                              X